image

فلکه اول تهرانپارس- خیابان گلبرگ شرقی

77724923 (21+)

Info@saghar-date.ir

image دوشنبه, 26 خرداد 99

بهترین نوع خرما کدام است؟

شاید در نگاه اول اینطور به نظر برسد که همه خرماها به دو دسته خشک و تازه تقسیم می شود اما اگر بخواهیم نگاه دقیق تری داشته باشیم باید این میوه را به انواع و اقسام مختلف تقسیم کنیم که هر کدام از آنها دارای درجه ای از کیفیت و مرغوبیت است. طبیعتا قیمت هر کدام از آنها نیز براساس درجه کیفیتشان مشخص می شود. میوه درخت نخل ارزش غذایی بسیار بالایی دارد و دارای خواصی منحصر به فرد است که در بعضی موارد دارای ارزش دارویی است و باید مصرف آن را برای سلامتی مفید دانست. در این مطلب قصد داریم پاسخ این سوال را که بهترین خرما کدام است بررسی کردیم. اگر شما هم علاقمند به کسب اطلاعات در این زمینه هستید در تا انتهای این مطلب با خرمای ساغر  همراه باشید.

 

معرفی معروف ترین انواع خرما

انواع خرما بسیار متنوع است. در ادامه به برخی از معروف ترین این انواع اشاره خواهیم کرد:

•    خرمای مضافتی، یکی از شناخته شده‎ ترین انواع این میوه در ایران می باشد که به دلیل رطوبت بالایش محبوبیت زیادی پیدا کرده است.
•    خرمای استعمران، نوعی میوه نیمه خشک است که به دلیل قند بالای آن مصرف آن به ورزشکاران توصیه می شود.
•    خرمای شاهانی که نوعی خرمای تر است و آن را به نام خورک نیز می شناسند.
•    خرمای زاهدی، که بافت نرم و مزه ای آجیلی دارد و شیرینی اش نسبت به سایر انواع خرما کمتر است.
•    خرمای ربی، که زرد رنگ و ترد است و مزه ای شبیه به طعم کارامل دارد.
•    خرمای خاصویی، که به عنوان یکی از مرغوب ترین خرماها به حساب می آید و ظاهری شبیه به بامیه دارد.
•    خرمای صفوی، که شیرین و گوشتی است و به داشتن خواص شفابخش مشهور است.
•    خرمای پیارم که به عنوان مرغوب ترین خرما در جهان شناخته می شود. 

 

معروف ترین انواع خرما


آیا مرغوب ترین خرمای جهان را می شناسید؟

وقتی از مردم جهان بپرسید در میام انواع خرما چه خرمایی مرغوب تر و سالم تر است، احتمالا اکثرشان نام پیارم را به زبان می ‎آوردند. خرمای مرغوب پیارم به جز در شهرستان حاجی آباد استان هرمزگان، درجای دیگری کشت نمی شود و از آنجایی طعم فوق‎ العاده ای دارد بازار فروش آن در جهان بسیار داغ است. یکی از مسائلی که این میوه را خاص می کند این است که کاشت آن محدودیت مکانی دارد. اگرچه با گرفتن پاجوش از نخل و کاشت آن در خاک می توان به کشت این محصول روی آورد اما به نظر می‎رسد نوع خاک برای کیفیت پیارم بسیار مهم است زیرا تنها در چند منطقه خاص مانند روستاهای سرچاهان، تزرج، شهدادی و برآفتاب با درجه کیفیت بسیار بالا تولید می شود. این خرما را می توان پس از برداشت به مدت 18 ماه در انبار نگه داری کرد و پس از اینکه برای مصرف خانگی خریداری شد نیز می توان 6 ماه آن را در یخچال نگهداری کرد. خرمای پیارم را باید از نوع نیمه خشک دانست که به دلیل رطوبت بالا و آب کم کمتر در معرض فساد و ترش شدن قرار می گیرد. خصوصیاتی که خرمای پیارم را تبدیل به بهترین و مرغوب ترین خرمای جهان کرده است، در بالا ذکر شد حالا به این خصوصیات خواص فراوان این محصول را نیز اضافه کنید. از میان این خواص می توان به وجود انواع ویتامین‎ ها، مواد معدنی، مواد قندی، پروتئین گیاهی، فیبر و... اشاره کرد. مهم تر از آن این خرما دارای فکتوز است که ویژگی به افراد دیابتی کمک می‎کند تا به دلیل طبیعی بودن قند این میوه آن را راحت هضم کنند. خرمای پیارم را به دلیل کیفیت بالا و همچنین گران‎قیمت بودنش بیشتر برای بازارهای خارجی بسته بندی می‎ کنند اما بخش کمتری از آن نیز در بازارهای خارجی به فروش می رسد. 
 

خرمای پیارم

 

آشنایی با خواص خرما

میوه خرما خواص فراوانی دارد که تقریبا این خواص در همه انواع این میوه یکی است اما ممکن است در هر نمونه تفاوت هایی کوچکی با هم داشته باشند. در ادامه به برخی از مهم ترین خواص خرما اشاره خواهیم کرد:


•    از آنجایی که طبع خرما گرم است، مصرف برای بیماری های ناشی از سردی بسیار مفید خواهد بود. 
•    در این میوه مقدار زیادی پتاسیم وجود دارد که از فشار خون جلوگیری می کند.
•    مقدار زیادی ویتامین C در خرما وجود دارد. بدن انسان برای اینکه بتواند از خود در برابر بیماری های که خونریزی دارند مراقبت کند به این ویتامین        نیاز دارد. جالب است بدانید در هر 100 گرم خرما 14میلی گرم ویتامین C  وجود دارد.
•    همچنین خرما یکی از بهترین خوراکی ها برای زمان بارداری است زیرا به دلیل دارا بودن اسیدفولیک وظیفه خون رسانی به بدن را انجام می دهد.
•    خرما برای کمر درد، درد کلیه و درد مفاصل نیز بسیار مفید است.
•    وجود منیزیم در این میوه به تقویت اعمال فکری، سلامتی پروستات و مشکلات کلیه کمک می کند.
•    همچنین به دلیل وجود ویتامین A در این محصول مصرف آن  باعث رشد مو، ناخن و اندام های کودکان و نوجوانان خواهد شد.
•    مصرف این خوراکی برای بیماری های مانند شب کوری، رماتیسم، یبوست، سرفه، آسم، برونشیت و کم خوبی بسیار مفید خواهد بود.
•    همچنین برای تقویت حافظه و سلامت دستگاه گوارش نیز این میوه استفاده می کنند.
•    خرما بوی بد دهان را از بین می برد و اگر آن را با چند برگ ترخون استفاده کنید برای پوسیدگی و کرم خوردگی دهان نیز مفید است.
•    از دیگر خواص خرما باید به انرژی زا بودن این میوه اشاره کرد.مصرف مقداری از آن می تواند انرژی مورد نیاز شما در طول روز را فراهم کند.
•    همچنین وجود منیزیم در این میوه برای جلوگیری از سرطان بسیار مفید خواهد بود.

 

آشنایی با انواع خرما

کدام خرما برای صادرات بهتر است؟

خرما را باید یکی از  مهم ترین محصولات صادراتی ایران دانست. بر اساس آمار  کشور ما جایگاه سوم در صادرات خرما را دارد و سالانه حدود 400 هزار تن از این میوه را به کشورهایی همچون امارات، پاکستان، هند، ترکیه، روسیه و همچنین برخی از کشورهای اروپایی صادر می کند. از میان انواع خرمایی که در  ایران کشت می شود. چند مورد را باید به عنوان محصول صادراتی شناخت که این موارد به شرح زیر است:
•    خرمای استعماران را بیشتر در خوزستان کشت می شود.
•    خرمای زاهدی که بیشتر در استان فارس کشت می شود.
•    خرمای کبکاب که بیشتر در  استان های فارس و بوشهر مشت می شود.
•    خرمای پیارم که در استان هرمزگان کشت می شود.
•    خرمای مضافتی که بیشتر در استان سیستان و بلوچستان کشت می شود.
شرکت های زیادی در زمینه صادرات خرما فعالیت می کنند بنابراین، برای انتخاب بهترین مارک خرما باید به موارد زیادی از جمله کیفیت محصولات، کیفیت بسته بندی، میزان صادرات و... توجه کرد. بر این اساس شاید بتوان خرمای ساغر را یکی از بهترین ها در این زمینه دانست.

 


 

کلام آخر

میوه درخت نخل را باید یکی از بهترین و مفیدترین میوه های موجود در جهان دانست که دارای خواص بسیار زیاد است. تمام ویژگی های مثبتی که در این محصول وجود دارد، بازار داخلی و خارجی خوبی را برایش به وجود آورده است. این مساله که مناطق جنوبی ایران به دلیل آب و هوای گرمش برای کشت خرما مناسب است، باعث می شود کشور ما نیز سهم بزرگی در بازار جهانی خرما داشته باشد اما از آنجایی که رقبای قدری مانند مصر و الجزایر در این بازار وجود دارند، ایران برای توسعه این سهم باید در کشت، برداشت، انبار کردن، بسته بندی و حمل و نقل خرما مسیر رو به جلویی را پیش بگیرد.

نظر شما درباره این مطلب

image
هیچ نظری هنوز ثبت نشده است
Your message is required.