image

فلکه اول تهرانپارس- خیابان گلبرگ شرقی

77724923 (21+)

Info@saghar-date.ir

image چهارشنبه, 06 فروردین 99

روش مصرف خرما

میوه درخت نخل یکی از میوه های شیرین و پر مصرف است که از آن می توان در غذاها و خوراکی های متفاوتی استفاده کرد. در ایران به خصوص مردم خطه جنوب بسیار از این میوه درفرهنگ غذایی خود استفاده می کنند و معتقند استفاده از آن در کنلار ماهی سردی ماهی را خنثی می کند. این میوه را می توان به‎ صورت تازه مصرف نمود و همچنین مصرف نوع خشک شده آن نیز رایج و حتی رایج تر از خرمای تازه است. خرمای خشک را می توان به سادگی برای استفاده در خوراکی ها آماده کرد و همچنین می توان از آن در سالاد، اسموتی (نوشیدنی مخلوط شده آب میوه های تازه)، بلغور جو دو سر، دسرها و بسیاری از خوراکی های دیگر استفاده نمود. از آنجایی که این میوه به‎ طور طبیعی شیرین است، جایگزین بسیار مناسبی برای قند یا شکر تصفیه شده به ‎حساب می ‎آید. در ادامه قصد داریم برخی روش های مصرف این میوه از نوع خشک خشک را با هم بررسی کنیم.  اگر شما هم علاقمند به کسب اطلاعات در این زمینه هستید و دوست دارید یاد بگیرید چه چیز تازه ای با میوه درخت نخل می توان درست کرد، با ما همراه باشید.
 

خواص و فواید خرما خشک - آجیل و خشکبار نمونه

 

 آماده سازی خرما

فرقی نمی کند از میوه درخت نخل در چه غذا یا دسری استفاده می کنید. ابتدا باید چند کار کلی را برای آماده سازی این میوه انجام دهید. این کارها به شرح زیر هستند:
1.  نوع خشک این محصول را از خواربار فروشی ‌ها و فروشگاه های غذای سالم تهیه کنید: گام اول خرید این محصول است. میوه درخت نخل معمولاً در قفسه میوه و سبزی‌ ها یا در کنار میوه های خشک دیگر (مانند کشمش و آلو) قرار دارد و اکثر صورت بسته ‎بندی عرضه می شود، مگر اینکه به فروشگاه هایی مراجعه کنید که این میوه را به صورت وزنی (کیلویی) یا باز به فروش برسانند.
2. هسته ها را خارج کنید: معمولاً در بیشتر موارد هسته های خرما خشک از قبل خارج شده اند اما با این وجود بهتر است احتیاط کرده و روی بسته‎ بندی را نگاه کنید تا مطمئن شوید هسته آن خارج شده یا نه. در صورتی که بسته ‎بندی در کار نبود، با بریدن یک عدد از این میوه، می توانید در این مورد اطمینان حاصل کنید. روش بیرون آوردن هسته نیز به این صورت است که یک برش طولی روی هر یک از میوه ها ایجاد کرده و سپس با انگشتانتان هسته را در می آورید. حتی در بسته ‎بندی های بدون هسته هم احتمال دارد به شکل تصادفی هسته ای باقی مانده باشد. پس بهتر است برای محافظت از دندان هایتان، مراقب این موضوع باشید.
3.خرما را قطعه قطعه کنید: برای انجام این کار این میوه را با دست غیرمسلط‎ نگه دارید و از یک چاقو تیز برای برش طولی استفاده کنید. سپس برش های طولی را بچرخانید و آنها را از عرض ببرید. این میوه خرد شده را به  دستور تهیه سالاد، بلغور جو دو سر و سایر خوراکی ها اضافه کنید. توجه داشته باشید که اگر خرما خرد شده را به سالاد یا بلغور جوی دو سر و... اضافه می کنید، معمولاً نیازی به خیساندن آن نیست.
4. میوه درخت نخل را برای نرم شدن قبل از مخلوط کردن، خیس کنید: برای درست کردن خوراکی هایی مانند اسموتی، توپک (گلوله) خرما و یا دستورالعمل های دیگر بهتر است قبل از مخلوط کردن، این میوه را خیس کنید. این کار باعث می شود تا این محصول نرم شده و به آن اجازه می دهد تا طعم شیرینش را آزاد کند. خرما خشک را به مدت 10 دقیقه قبل از مصرف داخل آب داغ قرار دهید یا در طول شب آن را در آبی با دمای اتاق خیس کنید. 

 

کاربردهای خرمای خشک

حالا وقت آن رسیده که چند کاربرد جدید برای خرمای خشک یاد بگیرید و این نکته را با تمام وجود حس کنید که با این میوه مقوی که کارهایی که نمی توان کرد. برخی از کاربردهای این محصول به شرح زیر است:
1. خرما خشک را به عنوان تنقلات مصرف کنید: همیشه نباید دسر، اسموتی و ... درست کنید. شما می توانید این محصول را به‎ عنوان یک خوراکی خوشمزه و ساده درون دهانتان قرار دهید. 
2. خرما را درون بلغور جو دو سر بریزد: این میوه هماهنگی فوق‌العاده‌ای با جو دارد، به‎طوری که ترکیب این دو، یک خوراکی خوش طعم را به وجود می آورد. تنها کافی است صبح ها چند تکه از این میوه را به صورت خردشده به بلغور جو دو سر در حال جوشیدن خود اضافه کنید یا از آن برای درست کردن بلغور شبانه استفاده کنید. یک راه خوب دیگر استفاده از یک عدد از این میوه برای هر وعده بلغور جو است. 

 

بلغور جو دوسر را در وعده صبحانه بگنجانید
خرما و بلغور

 

3.افزودن خرما به سالاد: قطعات خرما خرد شده یک افزودنی فوق العاده به سالادها و سبزی‌ها خواهد بود، استفاده از این محصول در سالاد می تواند یک ایده خلاقانه به حساب آید. برای تهیه سالاد برای یک وعده غذایی 4-6 نفره، چند عدد خرما قطعه شده (وابسته به اندازه آنها) استفاده کنید. سالادهای زیر را می توانید با استفاده از این میوه درست کنید:
•    سالاد کلم سرخ شده به همراه خرما خشک خرد شده
•    سالاد کینوآ و کدو حلوایی به همراه خرما

 

To Die For Fried Date and Goat Cheese Salad | Hadias Lebanese Cuisine
خرما در سالاد

 

4. خرما را با اسموتی (آب‎میوه مخلوط)ترکیب کنید: استفاده از محصول فوق به‎ جای شکر تصفیه شده یک روش عالی و مفید برای شیرین کردن آبمیوه ها است. تنها کافی است این میوه ها را 10 دقیقه در آب داغ خیس کنید، سپس به آبمیوه موردعلاقه تان اضافه نمایید. در این دستور باید به هر آبمیوه 3عدد از این میوه (وابسته به اندازه) بدون هسته استفاده کنید. چند نوع اسموتی که با استفاده از محصول فوق می توانید درست کنید به شرح زیر است:
•    اسموتی یا آبمیوه به همراه کره بادام زمینی و ژله خرما
•    اسموتی یا آبمیوه موز و خرما
5.توپک (گلوله) خرما یک دسر سالم: خاصیت شیرین و چسبنده خرما خشک، آن را به یک پایه عالی برای دسر توپک بدون نیاز به پخت تبدیل کرده است. برای درست کردن این دسر، این میوه را به صورت خیس شده را وارد غذا ساز کرده و به آن مواد دیگر را اضافه کنید مثل جو دو سر، چیپس شکلات، کره آجیل، دانه چیا، پودر نارگیل یا بادام هندی. غذا ساز را 10 مرتبه فعال کنید تا مخلوط به یک توده کوچک تبدیل شود سپس آن را ورز دهید تا به توپک های (گلوله های) کوچکی تبدیل شوند، قبل از مصرف یک ساعت داخل یخچال قرارشان دهید. چند نوع توپک که می توانید با استفاده از این میوه درست کنید به شرح زیر است:

  •  توپک خرما با کره بادام
  • توپک خرما نارگیلی

 

طرز تهیه توپک خرمایی خوشمزه و مجلسی با بیسکویت پتی پور
توپک خرما

 

کلام آخر

بسیاری از افراد هستند که مصرف میوه تازه درخت نخل را دوست ندارند و همین امر باعث می‎ شود از خواص بیشمار این میوه محروم بمانند. یقیناً تنها راه استفاده از این میوه مصرفش در کنار چای نیست و دستورالعمل‎ های دیگری نیز وجود دارد که در بالا به برخی از این دستورالعمل ها اشاره کردیم. از میوه درخت نخل مخصوصاً نوع خشک آن می‎ توان در دسرها، غذاها و پیش غذاهای زیادی استفاده کرد. دستورالعمل‎ های فراوانی در این رابطه وجود دارد که در بالا به برخی از آنها اشاره شد. همچنین با یک جستجو ساده می‎توانید موارد متعدد دیگری از دسر و غذا را که با استفاده از این محصول درست می‎ شوند، بیابید. استفاده از این روش به مادرانی که خانواده‎ شان از مصرف خرمای تازه اجتناب می‎ کنند، کمک می‎ کند با استفاده از روشی تازه این میوه مفید را در برنامه غذایی خانواده بگنجانند و از خواص آن بهره ببرند.

نظر شما درباره این مطلب

image
هیچ نظری هنوز ثبت نشده است
Your message is required.