image

فلکه اول تهرانپارس- خیابان گلبرگ شرقی

77724923 (21+)

Info@saghar-date.ir

image پنجشنبه, 01 خرداد 99

همه چیز درباره خرمای مضافتی

خرما یکی از میوه‎ هایی است که در مناطق گرمسیری مانند کشور عربستان یا مناطق جنوبی ایران مثل خوزستان و بوشهر کشت می ‎شود. از آنجایی که این میوه خواص بسیار زیادی دارد آن را باید یک ماده غذایی بسیار محبوب به ویژه درمیان مردم کشورهای مسلمان نشین دانست. البته دلیل دیگر محبوبت خرما در کشورهای مسلمان نشین ارزش والایی است که این میوه در دین اسلام دارد. بارها نام میوه خرما و درخت نخل در قران تکرار شده و ائمه اظهار نیز درباره خواص آن سخن گفته اند و همین مساله هم باعث شده مسلمانان آن را میوه بهشتی بدانند. خرما نیز مانند هر چیز دیگر انواع و اقسام مختلفی دارد اما به‎ طور کلی می ‎توان آن را بر اساس میزان رطوبت به دو دسته خرمای تر و خرمای خشک تقسیم کرد. یکی از معروف ‎ترین انواع خرمای تر که در ایران نیز کشت می ‎شود، مضافتی نام دارد. این مورد را به‎ دلیل رطوبت بالای آن باید در دسته خرماهای تر قرار داد. رطوبت این میوه آنقدر زیاد است که حتی برخی آن را به نام رطب نیز می شناسند. مضافتی توسط برندهای مختلف به بازار داخلی و بین‎المللی عرضه می‎ شود و از محبوبیت بالایی در جهان برخوردار است. اغراق نکرده ایم اگر بگوییم وقتی هرجای جهان نام خرما به میان می‎ آید اولین تصویری که در ذهن نقش می بندد، تصویر این نمونه از میوه درخت نخل است. این خرما که در شهرستان بم بیشتر از هرجای دیگر کشورمان کشت می‎شود، در اصل به ‎عنوان رطب در سردخانه ذخیره می ‌‎شود تا هنگام نیاز آن را به بازار وارد کنند. در این مطلب قصد داریم شما را با ویژگی خرمای مضافتی و تمام اطلاعات دیگر مربوط به آن آشنا کنیم. اگر شما هم علاقه دارید در این باره بیشتر بدانید با خرمای ساغر همراه باشید.

 

ویژگی های خرمای مضافتی

مضافتی را باید یکی از محبوب ترین و لذیذترین انواع خرما که در جهان موجود است، دانست. کیفیت این محصول را نمی‎توان با انواع دیگر خرما تر و خشک مقایسه کرد و از همین رو معمولا از این نوع خرما بیشتر برای صادرات استفاده می‎کنند. رنگ این نوع رطب هر چقدر که مرطوب تر باشد تیره تر است و در بهترین حالت به رنگ مشکی بسیار نزدیک می شود. از آنجایی که طبع خرمای مضافتی گرم است می‎توان از آن برای کسانی که به ‎دلیل داشتن طبع سرد با مشکلاتی مواجه شده‎‌ اند، به ‎عنوان یک دارو استفاده شود. اگرچه این خرما را در هوای آزاد نیز می ‎توان نگهداری کرد اما بهتر است آن را در یخچال نگهدارید و حدود 3 ساعت قبل از مصرف از یخچال خارج کنید. از دیگر ویژگی های این میوه باید به میزان بالای رطوبت در آن اشاره کرد. 
 

مضافتی


خواص خرمای مضافتی

 مضافتی دارای خواص بسیار زیاد و شگفت انگیزی است و باید آن را یک خوراکی مفید دانست. ارزش غذایی و خاصیت این میوه آنقدر زیاد است که حتی در قران کریم هم بارها و بارها بدان اشاره شده و از خرما به عنوان میوه بهشتی یاد می شود. جالب است بدانید از این میوه برای سالیان سال در خاورمیانه و همچنین کشور هندوستان به عنوان غذا استفاده می شده است.

مهم ترین خواص محصول فوق به شرح زیر می باشد:

•    این میوه برای کاهش کلسترول و درمان یبوست و اسهال مفید است.
•    خرمای مضافتی را برای کاهش دردهای مربوط به استخوان مفید می دانند.
•    این نوع خرما به عنوان اکسیر جوانی شناخته می شود و باید آن را برای پوست و مو مفید دانست.
•    این میوه ویتامین c مورد نیاز بدن را تامین می کند.
•    خوردن این میوه با شکم خالی کرم معده را از بین می برد.
•    در نهایت این خرما را باید برای مشکلات قلبی، موثر در درمان بیخوابی و کم خوابی و کم خونی بسیار مفید دانست.

 

شرایط نگهداری از خرمای مضافتی

به طور کلی لازم است بدانید که از خرمای مضافتی باید در شرایط بسیار خاصی نگهداری کرد به طوری که حتی شاید در برخی موارد لازم به استفاده از اتاق های مجهز به گاز متیل  برای ضدعفونی نگه داشتن این میوه باشد. این خرما را در دمای بین -5 تا 5 درجه سانتی گراد نگهداری می‎ کنند. وقتی محصول کشت و بسته ‎بندی شد آن را در سردخانه هایی که دارای سیستم تهویه، قسمت شستشو و طبقه بندی های مناسب است، نگه می دارند تا زمان عرضه اش به با بازار یا صادرات آن به خارج از کشور  برسد. سپس آن را وارد بازار می کنند. برای نگهداری در خانه هم بهتر است بسته خرما را در یخچال قرار دهید و چند ساعت قبل از مصرف در دمای محیط بیرون بگذارید. توجه داشته باشید از آنجایی که این خرما جزو خشکبار محسوب نمی شود تاریخ مصرف آن کمتر از خرمای خشک است و اگر از این تاریخ بگذرد ممکن است خراب شود.

 

ارزش غذایی خرمای مضافتی

مضافتی یکی از انواع خرماهایی است که از نظر ارزش غذایی در جایگاه بالایی قرار دارد به‎ صورتی که نمی توان آن را با خوراکی های دیگر مقایسه کرد. این خوراکی پر از پتاسیوم است و بنابراین به عنوان یک داروی مفید برای بیماری اسهال شناخته می شود. این نوع خرما همچنین دارای میزان بالای آهن و قند طبیعی در خود می باشد. معمولا مردم در ماه مبارک رمضان این نوع خرما را بیشتر از دیگر وقت های سال خریداری می کنند تا بتوانند با مصرف آن بدن خود را برای روزه گرفتن قوی نگه دارند. ورزشکارها هم برای پایین نیامدن قندشان معمولا از این محصول می خورند. همچنین این خرما برای کسانی که درطول روز به دلیل مشغله کاری بالا وقتی برای خوردن نهار ندارند نیز مفید است، به گونه ای که مصرف آن هم انرژی لازم را به این افراد باز می گرداند و هم از افتادن قندشان جلوگیری می کند. همچنین این خرما برای بهبود کسانی که دارای بیماری اسهال هستند نیز می تواند بسیار مناسب باشد. این میوه بخش زیادی از انرژی لازم برای بدن را تامین می کند. به طوری که گفته می شود، در هر 100 گرم از این خرما  160 کالری انرژی وجود دارد. جالب است بدانید هیچ میوه‎ای در این حجم نمی توانند چنین انرژی ای را تامین کند.


 

                                                                                 کلام اخر

خرمای مضافتی را باید یکی از بهترین و محبوب ترین انواع خرماها چه در ایران و چه در دیگر کشورهای جهان دانست که علاوه بر خواص فراوان و ارزش والای غذایی اش دارای طعم و مزه ای لذیذ است. به طوری که اگر کسی یک بار این خرما را امتحان کند، بعید است نخواهد برای بار دوم طعم آن را بچشد. اگرچهاین میوه تولید شده در ایران بیشتر برای صادرات بسته بندی می شود، اما آن را برای مصرف داخلی نیز وارد بازار می کنند. خصوصاً در ماه مبارک رمضان مصرف این خرما درمیان مردم افزایش پیدا می کند. مضافتی را بر اساس کیفیتش در انواع مختلف بسته بندی می کنند که طبیعتا این بسته بندی ها قیمت های متفاوتی از هم دارند. بهترین نوع خرما ضیافتی سیاه رنگ می باشد. این خرما را به دلیل رطوبت بالایش به عنوان رطب نیز می شناسند. امیدواریم در این مطلب اطلاعات مفیدی درباره خرمای مضافتی در اختیارتان قرار داده باشیم.


 

نظر شما درباره این مطلب

image
هیچ نظری هنوز ثبت نشده است
Your message is required.