image

فلکه اول تهرانپارس- خیابان گلبرگ شرقی

77724923 (21+)

Info@saghar-date.ir

image پنجشنبه, 01 خرداد 99

همه چیز درباره خرمای پیارم

مناطق گرمسیری ایران مانند استان های خوزستان، بوشهر، هرمزگان و کرمان جزو مناطقی هستند که در آنها انواع مختلف خرما به عنوان یک میوه بهشتی و پرطرفدار در درجه های کیفی مختلف کشت می‎شود. برای مثال پیارم یکی از انواع خرماهای تجاری است که محل کشت آن شهرستان حاجی آباد استان هرمزگان می باشد. این نمونه را باید یکی از انواع بازارپسند و درجه یک خرما دانست که چه در بازارهای داخلی و چه در بازار جهانی طرفداران زیادی دارد. از دلایل این محبوبیت می توان به خوش طعم بودن، همچنین داشتن ارزش غذایی والا و خواص درمانی بیشمار آن اشاره کرد. پیارم جدا از داشتن مواد قندی، معدنی و پروتئینی در خود دارای ظاهری زیبا با پوستی نازک و رنگ قهوه‎ای تیره است. بسیاری آن را درجه یک ترین و مرغوب ترین خرما در جهان می دانند. نوع قند پیارم فروکتوز  است و بنابراین سوخت و ساز راحتی دارد و این مسئله را نیز باید یکی دیگر از دلایل اصلی محبوبیتش دانست. در این مطلب قصد داریم همه چیز را درباره این محصول به عنوان یکی از مرغوب ترین میوه های صادراتی ایران بررسی کنیم. شما هم علاقمند به کسب اطلاعاتی در این زمینه هستید، با ما همراه باشید.
 

نحوه و محل کاشت خرمای پیارم

این مسئله که خرمای پیارم به عنوان درجه یک ترین خرما در جهان، در جنوب ایران یعنی استان هرمزگان، در شهرستان حاجی آباد و روستاهای سرچاهان، تزرج، شهدادی و برآفتاب کشت می‎ شود، بسیار مسئله خوشحال کننده ای است. اما نحوه کاشت این خرما چگونه است؟ از ابتدای شهریور ماه تا پایان آبان ماه هر سال را باید زمان برداشت این میوه دانست. اما قبل از اینکه این محصول به مرحله برداشت برسد، مراحلی را باید طی کند. این میوه درخت نخل را با کاشت پاجوش آن یا به زبان محلی فسیل آن تولید می کنند. البته این کار اینطور که به نظر می رسد، ساده نیست . یک استادکار باید با کمک دیلم فسیل را از تنه جدا کرده در یک چاله قرار داده و روی آن را با خاک نرم بپوشاند. تعداد زیادی از روستاهای هرمزگان به کشت این نوع خرما رو آورده اند اما نوع درجه یک آن به صورت محدود کشت می شود. 

از آنجایی که برنامه درستی برای کشت این محصول در ایران اجرا نمی شود و معمولاً محصول تولید شده از نیاز بازار جهانی بیشتر است و یا درجه کیفیت آن برای صادرات مفید نیست؛ احتمال می رود در بلند مدت ضررهای این کشت بی رویه گریبان باغداران هرمزگانی را بگیرد. اما از طرف دیگر خاص بودن و قیمت بالای این خرما باعث می شود باغداران زیادی رو به کاشت این محصول بیاورند.
 

خرمای پیارم


آشنایی با خواص خرمای پیارم

همانطور که ذکر شد خرمای پیارم ارزش غذایی و خواص بسیار زیادی دارد که برخی از این خواص به شرح زیر هستند:
هر 100 گرم از این خرما داری 125 کیلو کالری است.
مصرف این میوه بسیار کمتر از قند افراد را دچار چاقی می کند.
در این خرما مقدار زیادی ویتامین  C وجود دارد. در 100 گرم از این خرما تقریباً 14 میلی گرم ویتامین C موجود است.
این میوه سرشار از مواد قندی و مواد معدنی است.
هضم این خرما به دلیل داشتن فروکتوز بسیار راحت است.
هر 100 گرم از این خرما 5/1 درصد پروتئین گیاهی را جذب بدن می کند.
در این خرما فیبر موجود است که این مسئله به سلامت دستگاه گوارش کمک می کند.
کارتنوئید یا مواد رنگی موجود دراین میوه درخت نخل می تواند پیش ساز آنتی اکسیدان و ویتامین A باشد و از سرطانی شدن سلول های دن جلوگیری کند.
این خرما همچنین میزان زیادی فولات یا اسید فولیک به بدن می رساند که این مسئله برای زنان باردار بسیار مفید است.
طبع این نوع خرما گرم است و به فرد در مواجه با بیماری هایی مانند اسهال و یبوست کمک خواهد کرد.
در نهایت این محصول اسید معده را خنثی کرده و از ترش کردن و دل درد جلوگیری می کند.

خرمای پیارم و دیابت

یکی از مهم ترین خواص خرمای پیارم و از دلایل اصلی محبوبیت آن که بهتر است آن را جداگانه بررسی کنیم مفید بودن این میوه برای افراد دیابتی است. همانطور که در بالا هم اشاره شد قند این خرما فروکتوز، یعنی نوعی قند طبیعی که به آسانی در بدن انسان هضم می شود، است. به همین دلیل پیارم و دیابت پیوند خوبی با هم دارند و این میوه را می توان برای مصرف بیماران دیابتی بسیار مفید دانست.


چرا خرمای پیارم گران‌ترین خرما در ایران است؟

حتماً با توجه به اطلاعاتی که تاکنون درباره محصول فوق ذکر کردیم، متوجه شده اید که قیمت آن نسبت به دیگر انواع خرما بسیار گران تر است. این میوه گران ترین خرما در ایران می باشد و دلیل اصلی این گرانی آن است که خرمای پیارم درجه یک در مناطق محدودی کشت می شود. اگرچه ممکن است در بسیاری از روستاهای هرمزگان شاهد کشت این محصول باشیم اما همه آنها درجه یک نیستند. دلیل بعدی گران قیمت بودن این خرما آن است که خواصش نسبت به دیگر انواع این میوه بیشتر است.  ولی جدا از تمام این دلایل اصلی ترین دلیل را می توان طعم لذیذ و منحصر به فرد این میوه دانست. خرمای درجه یک را بیشتر به منظور صادرات بسته بندی می کنند.


خرمای پیارم را در چه شرایطی نگه داریم؟

 

                    شرایط نگهداری خرمای پیارم

یکی از موضوعات بسیار مهم درباره هر میوه و هر خوراکی شرایط نگهداری از آن است. به‎طور کلی تاریخ مصرف خرما نسبتاً بالاست اما از آنجایی که خرمای پیارم نیمه خشک است می توان آن را بیشتر از رطب  و دیگر انواع   خرمای تر نگه داشت. این میوه به دلیل رطوبت بالا و آب کم از فساد و ترش شدن، کرم خوردگی و  تخمیر در امان خواهد ماند. پیارم را می توان 18 ماه در انبار نگهداری کرد و همچنین شما می توانید پس از خرید تا 6 ماه تا یک   سال آن را در یخچال نگه دارید و به هیچ عنوان نگران خراب شدنش نباشید.

 

 

 



 

 

کلام آخر

خرمای پیارم را باید مرغوب ترین خرما در جهان دانست که در استان هرمزگان کشت می شود. این میوه بسیار ارزش غذایی بالایی دارد و دارای خواص بیشماری است که در بالا مفصلاً درباره این خواص حرف زدیم. وجود  این خواص در کنار دلایل دیگری مانند محدود بودن کشت و داشتن طعم خاص و لذیذ، قیمت این میوه را بسیار بالا برده است به طوری که در حال حاضر باید این خرما را گران قیمت ترین خرما در جهان دانست. اگرچه این  محصول در ایران کشت می شود اما بیشتر آن را  به منظور صادرات بسته بندی و آماده می کنند و این میوه نیمه خشک مصرف داخلی بسیار کمی دارد. وقتی نام خرما در ایران به میان می آید، تصوری از پیارم پیش  چشم مردم دیگر کشورهای جهان ایجاد می شود زیرا اکثر آنها خرما در ایران را با این نوع می شناسند. در یک کلام باید این میوه از محبوب ترین محصولات صادراتی ایران در کنار پسته و زعفران دانست. امیدواریم این  مطلب اطلاعات مفیدی در اختیار شما قرار داده باشد.

نظر شما درباره این مطلب

image
هیچ نظری هنوز ثبت نشده است
Your message is required.